Nieuws

Travel with Paddles19 augustus 2005

Tijdens mijn reizen kan ik vanaf nu gebruik maken van een web journaal.

Er is veel zorg besteed aan het gebruiksgemak van deze website. Indien u desondanks fouten ontdekt, vooral als een pagina niet wordt gevonden, dan stel ik melding hiervan bijzonder op prijs.



Rond Europa10 augustus 2005

Rainer en Franziska Ulm zijn op 1 mei 2000 begonnen aan een (zee-) kajak tocht rond Europa. Na inmiddels 1917 dagen en 11.302 km zijn ze op weg naar Sail Amsterdam. In de Haagse Courant van woensdag 10 augustus stond een uitgebreid artikel van deze enorme prestatie.



Anglesey Sea Kayak Symposium 200512 april 2005

In het weekeinde van 30 april 2005 wordt voor de 15de keer het internationale Anglesey Sea Kayak Symposium gehouden. In de week erna (2 t/m 8 mei) worden diverse BCU cursussen gegeven. Voor informatie zie: Sea Kayaking UK.



Ray ontmoet Ray12 april 2005

Ray Goodwin, die ook dit jaar weer de zeekajak tocht van Peddelpraat in Schotland leidt, heeft Ray Mears begeleid bij het maken van de BBC TV-serie "Bushcraft". Ray Mears is bekend van BBC programma's over survival. Ray Goodwin is een authoriteit op het gebied van open kano varen. In de vijfdelige serie komt onder andere het maken van een 'berkenbast' kano aan de orde; waar anders dan in Canada. De eerste aflevering wordt uitgezonden op 21 april om 21:00 Nederlandse tijd op BBC2. Ray Goodwin zit in de uitzending van 28 april.



Video fragmenten14 december 2004

De website bevat nu ook enkele 'embedded' video fragmenten (Føroyar 2004). Windows Media Player geeft deze fragmenten soms te donker weer. Lees hier voor een juiste instelling van Windows Media Player bij gebruik van 'embedded' video.



Skookumchuck tide-race10 november 2004

Bryan Smith van Body Boat Blade International, een zeer ervaren wildwater vaarder, laat op spectaculaire wijze in een video fragment zien wat je met een zeekajak kunt doen in Skookumchuck ('Strong Water') tide-race in Canada.



Zeekajak video "This is the Sea"7 mei 2004

Justine Curgenven heeft een spectaculaire zeekajak video (VHS of DVD) gemaakt. Zie ook Cackle-TV Productions of Nigel Dennis Kayaks Nederland. De video is besproken in NKB Kanosport 2004/3.



Kamchatka Expeditie op National Geographic Channel29 maart 2004

Op maandagavond 3 mei om 22:00 uur (GMT) vertoont National Geographic Channel (UK) de documentaire "One risk too many" in de serie "Adventure Challenge" over de zeekajak expeditie van Justine Curgenven en Hadas Feldman langs de kust van Kamchatka. Zie ook Cackle-TV Productions. Controleer de datum en tijd voor Nederland!



Lezing "Rond Nederland met de zeekajak" tijdens "Op Pad"1 februari 2004

Tijdens de "Op Pad" beurs, van 5 tot en met 7 maart 2004, geven Axel en Nico dagelijks een lezing over "Rond Nederland met de zeekajak".



Artikel in 'Kanosport' door Nico Middelkoop6 december 2003

In het tijdschrift 'Kanosport' van de Nederlandse Kano Bond is in de uitgave 2003/4 een mooi artikel verschenen over onze tocht Rond Nederland met de Zeekajak. De redactie van het tijdschrift heeft abusievelijk zowel de tekst als alle foto's aan mij toegeschreven. Nico Middelkoop heeft de prachtige tekst geschreven. De foto's waar Nico en ik beiden op staan zijn genomen door Gert Grobben. De overige foto's zijn van mij.



Onderhoud ICOM IC-M15 marifoon27 november 2003

Mijn waterdichte IC-M15 marifoon toonde, na vijf jaar zeer intensief en niets ontziend gebruik, een lichte condens vorming achter het display venster. Lees hier meer over het onderhoud aan de IC-M15 marifoon.



Verkrijgbaarheid Kōkatat kleding12 oktober 2003

Ik krijg veel vragen over de verkrijgbaarheid van de Kōkatat GORE-TEX® XCR® TecTOUR Anorak. Dit merk is in Nederland (nog) niet verkrijgbaar. Het Britse postorder bedrijf Knoydart levert enige Kōkatat producten waaronder deze anorak.



Rond Nederland met de Zeekajak5 oktober 2003

De website www.zeekajak.nl bevat nu een ook selectie van de foto's die gemaakt zijn tijdens de tocht. Aan een geschreven verslag wordt nog gewerkt. Alle tijdens de tocht ingesproken voice-mail geluidsbestanden zijn ook via de website beschikbaar. Op 25 januari 2004 geef ik een lezing over de tocht tijdens de Peddelpraat winterbijeenkomst.



Rond Nederland met de Zeekajak10 maart 2003

Na maanden van voorbereiding kan het 'hoge woord' eruit. Nico Middelkoop en Axel schoevers gaan met de zeekajak rond Nederland varen. Informatie hierover is te vinden op de speciale website: www.zeekajak.nl.



Lezing zeekajak tocht Outer Hebrides tijdens "op Pad" beurs21 februari 2003

Tijdens het ANWB "op Pad" beursfestival op 7, 8 en 9 maart 2003 geef ik een dia-lezing van een zeekajak tocht in de Schotse Outer Hebrides in de zomer van vorig jaar:
- Vrijdag 7 maart; 17:00-17:45; Room-K
- Zaterdag 8 maart; 15:00-15:45; Room-K
- Zondag 9 maart; 11:00-11:45; Room-K
En de aanwezigen vernemen een nieuwtje...



Maligiaq J. Padilla aanwezig op Anglesey Sea Symposium8 februari 2003

Maligiaq J. Padilla zal tijdens het Anglesey Sea Symposium (3 t/m 5 mei 2003) demonstraties en trainingen geven in de Groenlandse zeekajak traditie. Dit is een unieke mogelijkheid om de 'meester' aan het werk te zien zonder helemaal naar Groenland af te reizen. Informatie is beschikbaar via Qajaq USA en Sea Kayaking UK.



Verslag KNRM1 februari 2003

In de KNRM uitgave "De Reddingboot" van februari 2003 staat het verslag "Uitgeputte kajakkers aan boord genomen". De lezer komt gelukkig het woord 'zeekajak' niet tegen, maar veel scheelt het niet. Voor wie (nog) geen donateur is van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, hier het leerzame verslag.



Zeekajak verslagen met foto's beschikbaar29 januari 2003

Het was een hele klus, maar nu zijn werkelijk al mijn zeekajak dia's gescand. Een selectie hiervan is bij de verslagen beschikbaar. Nu heb ik ook nog dagboekjes, folders, negatieven en dia's van vijf lange wandelvakanties... Dat wordt een volgende 'berenklus'.



Nieuwtjes1 januari 2003

Het belooft een heel druk zeekajak jaar te worden. Vandaar dat het maar eens tijd werd voor een 'Nieuws' pagina. Grotere aanpassingen van de website worden hier aangekondigd. En misschien zijn er wat van mijn actuele zeekajak activiteiten het vermelden waard.